קריאה חשובה לאור המצב: קהילה בצל הקורונה

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם (דברים ד)

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם (דברים ד), ערב שבת פרשת “כי-תשא”

חברות אהובות, חברים אהובים קהילת המניין המשפחתי המסורתי

בימים אלה של דאגה מקומית ועולמית ביחס למחלת הקורונה, ולקראת כניסתינו לימים המחייבים התייחסות ואחריות משותפת, חשוב לנו להתייחס למרחב הציבורי המשותף המשתנה ממש מול עיננו, ולומר איפה זה פוגש אותנו בקהילה: שמירה וזהירות הם ערכים חשובים במורשת ישראל, שהרי כבר צוו אדם וחווה  בגן עדן , ביחס הראוי לאדמת העולם – “לעבדה ולשמרה”. עבודת הקודש והחיים דורשת זהירות ושמירה על מנת שנוכל לחיות בגן המוגן ובעדן העדין – ובוודאי בימים אלה, חובה עלינו להישמר ולשמור. כקהילה מתפללת, לומדת ופועלת כמשפחה מורחבת, הנה צעדים שנראים לנו הגיוניים על מנת שנמשיך לקיים שיגרה בקהילה לצד כיבוד ההנחיות והזהירות המתבקשת:

  1. *אתם לא לבד* – אם אתם נמצאות או נמצאים כעת בבידוד, או מרגישים לא טוב ובמיוחד עם חום ולכן לא תגיעו לקהילה, חשוב לנו מאד לדעת ולעבור את זה יחד. אתם לא לבד וגם מרחוק אפשר וחשוב להרגיש דאגה וקרבה, אם תרצו. מוזמנים מאד לכתוב לנו. אנחנו כאן אחד בשביל השנייה וחשוב לנו להיות בקשר, להביא אוכל ולתמוך, לדאוג ולהיות כאן בימים האלה ככל שתרצו ובדיסקרטיות. אתם לא לבד ונעבור זאת יחד. ניתן לפנות ישירות לרבָּה נטלי: 050-5249101 . ליאת סידס: 052-8705120, או אורית מוטלינגר 054-4637706
  2. מרחק נגיעה – בימים הבאים, אנחנו ממליצים ומבקשים להימנע מחיבוקים, ומציעים לומר שלום בדרכים אחרות כמו ניד ראש או תנועת מרפקים או נמסטה. טוב לשאול את האדם שלידינו מה נכון להם, כחלק מיצירת שיחה של הדדיות ומוגנות במרחב המשותף שלנו. זאת ההזדמנות לומר, שגם בימים רגילים, לא כולם אוהבים חיבוקים, יש דרכים שונות ליצור יחד, וחשוב להיות בתשומת לב ורגישות תמיד לכל אחת ואחד ולכבד את המרחב הפרטי של כל אחד ואחת. לכן, אתם מוזמנים ומוזמנות לשבת מרווחים זה מזו במהלך התפילות ו/או השיעורים.
  3. שטיפת ידיים ונוזל חיטוי  אחת הדרכים להישמר היא שטיפת ידיים ושימוש בנוזל חיטוי. אנחנו דאגנו להעמיד בקבוקים עם נוזל חיטוי בכניסה לבית הכנסת וכן ליד הנוחיות, לשימוש כל הנכנסים לבית הכנסת. ההורים שביננו מתבקשים להיות בתשומת לב מיוחדת לילדיהם ביחס לניקיון הידיים.
  4. קבוצות סיכון: חברות וחברים הנמצאים בקבוצות סיכון שונות, מוזמנות ומוזמנים לבחור להגיע לבית הכנסת – ולשבת במרחק בטוח . נשמח בבואכם עד מאוד אך נכבד לגמרי את החלטתכם להימנע מהגעה לקהילה בזמן הקרוב.
  5. שגרת התפילות ושיעורי בית המדרש הקהילתי תימשך ותתקיים כל עוד הנהלים המפורסמים מאפשרים זאת. יחד עם זאת, את שיעורי בית המדרש נתחיל לצלם בעזרת מערכת “זום” [כיתה וירטואלית] החל מיום ראשון הקרוב, והמבקשים לעקוב מהבית, יקבלו הנחיות כיצד להתחבר ולהמשיך להיות חלק מן השיעור, למרות הכל!
  6. פניות בנושא קורונה ובידוד בית, משרד הבריאות 5400*, או במוקדי קופות החולים: – כללית 2700*, – מכבי 3555*, – מאוחדת 3833*, – לאומית 507*
  7. ולמעקב : https://www.health.gov.il/Subjects/disease/corona/Pages/default.aspx

סיום, ימים כאלה מעוררים לפעמים פחד וחרדה, ואנחנו כאן כדי להיות ולעבור זאת יחד, במה שנוכל. מורשת ישראל ידעה בשל כוחה הקהילתי להתכנס ולהתחזק בתקופות הכי חשוכות בהיסטוריה, כאיש אחד בלב אחד,  פנים בפנים, לעצמנו ולעולם. בפרשה שלנו, בונה בצלאל בן חור את כלי המשכן, וביניהם את ארון העדות עם הכרובים על גבי הפרוכת, כרובים כעין מלאכים, המתבוננים זה בזה, זוכרים אחריות זה לזה, לקודש ולחיים. וכך מביא הרב שמשון רפאל הירש [ותודה לרבה תמר אפלבאום על הבאת הציטוט ]: ״אז ידמו בני ישראל לזוגות של כרובים, פניהם איש אל אחיו בשלום בכבוד ובתשומת הלב, חייהם איש למען אחיו וכולם ערבים זה לזה״ .

אז לא נתעלם, לא נכחיש ולא נזלזל באתגר העצום שהמציאות מביאה לפתחינו. נזכור להודות על החוסן הפנימי, על שפת הערבות וידידות האמת שלנו ונייחל שיהיו לנו עוצמות הרוח והגוף הנכונים לעבור התקופה הזאת.  נסיים בתפילה לרפואה שלמה וטובה בעזרת ה׳, והלוואי ויהיו פני כולנו, כל חלקי הקהילה והחברה – ודווקא בעת הזאת – פונים זה אל לזו לשלום בכבוד ותשומת לב אמן.

שבת של שלום, בריאות, ברכה ושמחה על כל הטוב והחסד,

הרבָּה נטלי לסטרגר – רבת הקהילה             עופר דוד – יו”ר הקהילה

וכל ועד המניין המשפחתי המסורתי: ג’ודי יחינוביץ, עופר ריבק, אסנת אור-לוירר, אורית מוטלינגר, עינת דוד, בת’ דיויס, יוני פרוחי, ליאת סידס, רעות כהן קרונפלד, פיטר הורוביץ ואסתי דוד.

Posted in ניוזלטר 'קולנו'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Events and Prayers Calendar
Subscribe to Weekly Newsletter ‘Kolenu’