חגגנו את בר המצוה של עומרי בשבוע שעבר

[shashin type=”photo” id=”4552″ size=”medium” columns=”max” order=”user” position=”right”]

בשבת האחרונה, פרשת “לך לך” חגגנו יחד עם משפחת ויסמרק את עלייתו של עומרי בנם הבכור לתורה כבר מצוה.  בארועים מסוג זה, כשהמשפחה מתגוררת בגעתון ולא בכפר ורדים, אנו נוכחים שאנו קהילה שמרכזה אמנם בכפר ורדים, אבל פורשת ידיה לסביבתה. מדי שנה יש מספר משפחות מישובי הסביבה: מעלות, געתון, אבירים, חרשים ועוד שמעדיפים את האוירה שמעניק להם המנין שלנו בתקופה הכל כך משמעותית שילדיהם מגיעים לגיל מצוות. חוויה נעימה מצפה למשפחות, גם אלה המגדירות עצמן כחילוניות גמורות. מסורת יהודית במיטבה, שיוויונית ומשפחתית, ומקופלת בה ההיסטוריה של עם ישראל לדורותיו.  עומרי, נער שניחן בהרבה חן, חכמה ועירנות ובהורים שיודעים להעניק ולתת, עמד בכל משימותיו ביום עלייתו לתורה, קרא את הברכות וגם עליה אחת בטעמי המקרא, וכתב דרשה יפה שנקראה בקול ברור ובהרבה הומור להנאת המשפחה וגם חברי הקהילה שלמרבה הצער זכו להכירו רק באותו יום עצמו. ילדים רבים נכחו בתפילות וליוו את עומרי עם ספר התורה לפני שהוחזר לארון הקודש. כולם חגיגיים ולוקחים תפקידם זה ברצינות. בחוכמה רבה הוזמנו כולם לשיר את “אדון עולם” באותו מעמד, לפני שיתפזרו החוצה.  חוויה מרגשת לכולם. 

הרבה שלנו נטלי, הובילה את הטקס, כדרכה בחן רב ובהרבה אהבה לילדים ונערים, למסורת, לעם ישראל ולדת היהודית ומשמעותה בחיינו. כמובן שלא יכלה להתעלם מכל אשר קרה בשבוע שחלף, ושילבה בדרשה מלים ספורות על הבחירות בארה”ב, ובתפילות מנעימותיו של ליאונרד כהן שהלך לעולמו, כאלה שרבים מכירים ויכולים להצטרף, ולהרגיש יחדיו בתפילות ובזמירות. בתוכם גם קבוצה קטנה של תיירים פרוטסטנטים מגרמניה שבאו לבית הכנסת ויכלו להנות מארוע שאינם מכירים ולהתרשם מטקס בר המצוה ומשמעויותיו. הם נעזרו בסידורים עם תרגום אנגלי, שדי קשה להתמצא ולעקוב בהם אחרי התפילות.  תמהני האם יש סדור שבו התרגום האנגלי עוקב אחר סדר התפילות ומהלך הדברים בצורה שלמה ועקבית?!

הרבה אורחים הגיעו לבית הכנסת בשבת, רבים מהם נחשפו לראשונה לתפילת שבת כלשהי, ולא כל שכן לתפילת שבת של התנועה המסורתית. התרגשות כמה מהם היתה מורגשת ואף הובעה במלים: “איזה יופי של תפילה ועד כמה משמעותית וחייבים לנסות למצוא בית כנסת כזה במקום מגורינו” ועוד. נכון שיה צורך להסביר לכמה מהם שזה בית כנסת מסורתי ולא רפורמי….. שמשום מה מוכר להם יותר בטרמינולוגיה, ואני מקוה שלא היתה זו רק התרגשות של הרגע. 

תודה למשפחת וייסמרק שבחרה לחגוג את בר המצוה בקהילתנו, ותודות חמות לחברי הקהילה שהתנדבו למלא את התפקידים השונים.

אסתי

 

 

 

 

Tagged with: , ,
Posted in טקסים, ניוזלטר 'קולנו', שמחות

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Events and Prayers Calendar
Subscribe to Weekly Newsletter ‘Kolenu’