[shashin type=”photo” id=”4605″ size=”medium” columns=”1″ order=”user” position=”right”]השבוע השתתפתי בישיבת הכנה לכנס “לימוד גליל” שיערך בחנוכה הקרוב, בימים שני ושלישי, כ”ט-ל’ כסלו התשע”ד, 2-3.12.2013 (נרות חמישי ושישי). לימוד גליל הוא ארגון התנדבותי העוסק בנושאי זהות יהודית וישראלית ודן במסורת, בשורשים ובמקורות היהודיים, בלימוד גליל מאמינים בזכותו Limmud International. במגוון רחב של אמצעים ואופני למידה. לימוד גליל הוא חלק מהארגון הבינלאומי של כל אחד לבחור את דרכו בלימוד היהודי וללכת צעד נוסף קדימה במסע היהודי שלו. הבחירה שלי להיות מעורב בנושא נובעת ישירות מן החזון שלנו כקהילה האומר:
להוות קהילה המאפשרת השתתפות בחוויה יהודית-ישראלית וגישה אל המקום “שלי” בתוך עולם היהדות המתחדש.
פירוש הדבר, שאנו רוצים להיות גורם, שמציע נתיבים רבים ומגוונים ואף לתמוך בדרכים שונות של מסע יהודי. מסיבה זו, אנו שמחים לפרסם אירועים יהודים אחרים המתרחשים בכפר, ונשמח להיות שותפים בכל עיסוק במקומה של היהדות במסע החיים האישי, בחברה ובמדינה. אחרי שישים וחמש שנה לקיומה של מדינת ישראל, נדרשת התעמקות ובחינה של התוכן הנובע מהיותה מדינה יהודית. האם אנו מדינה שיש בה ערבות הדדית? האם בישובים הפזורים לאורך ארצנו אנשים דואגים זה לזה? מה מקומו של “ואהבת לרעך כמוך” בהנהגתה של המדינה ושל היחידים בה, וכיצד “ואהבת לו כמוך” ( המתייחס לגר – הזר הגר בארץ) מתקיים בה? איפה נמצא המימד הרוחני המושתת על “ואהבת את ה’ אלקיך”?
את המסע אל המקום שלי ב”יהדות” ניתן לנהל לבד, אך מומלץ בחום לנהל אותו יחד בקהילה, במסגרת המחויבת לערבות ולעזרה הדדית. אנו שמחים מאד על כל שותף למסע, שלוקח חלק יחד איתנו במסגרות החינוך השונות, בתפילה, בארוחות הקהילתיות ובפרויקטים של תיקון עולם. אנו גם שמחים בתומכים, הרוצים שנעשה את מה שאנו עושים גם אם אינם שותפים לכך בפועל. נשמח מאד לראותכם בפעילויות השונות שלנו, ונשמח לתמיכתכם ב”דמי חבר” ו/או בתרומה.
Leave a Reply