על משמר הכנסת

לוגו של מכון על משמר הכנסת

להלן קישור לגליון על משמר הכנסת העוסק בעניני דת ומדינה ועוקב אחרי הנעשה בכנסת. לחצו על התמונה מטה.

לפני יציאתה של הכנסת לפגרה, פורסם בשבוע האחרון הגליון האחרון של משמר הכנסת עד לאחר הפגרה ובו אינפורמציה שנאספה בידי הפעילים של גוף זה, והתנועה המסורתית. 

הקישורים שלהלן יפתחו לכם את הגליון המתפרסם בשלוש שפות, אך הקישור לשפה הרוסית משום מה אינו נפתח ולכן מחקתיו (הערת העורכת).

לעברית לחצו כאן       https://goo.gl/Tb9fUh

לאנגלית לחצו כאן      https://goo.gl/Pfr7yd

 

ביום שני שעבר, הוזמנו יושבי הראש של קהילות התנועה המסורתית בארץ ע”י “על משמר הכנסת” לביקור על מנת לפגוש ח”כים ולהתרשם מהעשייה.
הדווחים שהגיעו מספרים על עובדה שכולנו יודעים, שכנראה רובם של נבחרי הצבור עסוקים בעיקר בהישרדותם הפוליטית ופחות בעניינים שלשמם נבחרו, מה גם שביום הביקור היו עסוקים כולם בשאלה של “תהיינה בחירות אם לאו”. 
אך סופר לנו כי עבודתם של “על משמר הכנסת” נעשית על הדרך הטובה ביותר.  הם מקושרים לכולם, ופרט לדיווח שוטף לציבור על מה קורה שם במגדל השנהב, הם עוסקים ברצינות רבה בתפקידם ועושים עבודת קודש בתחומים שבהם הם מטפלים.   
 
להלן הסיבות והנושאים בהם עוסק מכון “על משמר הכנסת”:
 
המדיניות הממשלתית בתחום יחסי הדת והמדינה בישראל אינה משקפת את התמורות שחלו בחברה הישראלית בעשרים השנים האחרונות. מחוקקות ומחוקקים רבים עוד לא הבחינו בשינוי, אך רוב חוצה מגזרים תומך בהגדרה מחודשת ליחסים בין דת ומדינה בישראל. 

בין הציבור ובין נבחריו נפער פער. חלק מנבחרות ונבחרי הציבור כלל לא ניסחו לעצמם משנה סדורה בתחום הדת והמדינה, לאחרים משנה מוצקה וברורה אך לא תמיד ידועה. בשני המקרים אין לציבור הרחב כלי יעיל לעקוב אחר עמדותיהם והצבעותיהם של נבחריו.

מכון על משמר הכנסת: מרכז ומציג מידע אודות עמדותיהם ופעולותיהם של נבחרות ונבחרי הציבור במכלול הנושאים הנוגעים ליחסי דת ומדינה בישראל. 

מכון על משמר הכנסת משרת את הדמוקרטיה הישראלית: דמוקרטיה איתנה יודעת לחדד את האחריותיות (Accountability) ואת השקיפות (Transparency) בין האזרח לנבחריו. מכון על משמר הכנסת מסייע להגשים ערכים אלו באמצעות מרכז מידע אינטרנטי שמשתף את הציבור בעמדותיהם העקרוניות, ביוזמותיהם הפרלמנטאריות, בהתבטאויותיהם הציבוריות ובמכלול הצבעותיהם של חברי וחברות הכנסת בנושאי דת ומדינה. 

המכון מרכז מידע באופן רצוף, שקוף ופתוח לציבור בענייני חקיקה, מדיניות, התנהלות הכנסת, לרבות דף אישי לכל חבר וחברת כנסת שבו יוצגו: 

עמדות והשקפת עולם – ריכוז עמדות היסוד הערכיות של חברי וחברות הכנסת בשורה של נושאים עקרוניים, הנוגעים לדמוקרטיה, לחופש הדת ולחופש מדת בישראל. 

יוזמות והצעות חוק – מעקב אחר הצעות החוק והיוזמות אותן מקדמים חברי הכנסת בתחומים המבקשים להשפיע על יחסי דת ומדינה בישראל. 

הצבעות – איסוף, הצגה ומעקב שוטף אחר אופן ההצבעה של כל חבר כנסת כאשר נושאי דת ומדינה מגיעים לשלב המעשה התחיקתי עצמו, ההצבעה. 

תקשורת – כינוס ציטוטים נבחרים והתבטאויות מפתח של חברי הכנסת בנושאי חופש דת וחופש מדת, הן מהעיתונות הכתובה והאלקטרונית והן ממרחבי המדיה החברתית.

עבודה פרלמנטרית – שיקוף ההתנהלות הפוליטית היום-יומית של חברי וחברות כנסת ישראל בנאומיהם במליאה, בהצעות לסדר, בשאילתות ובפרוטוקולים רשמיים מהועדות.

ניתוחים ופרשנויות – יצירת פרופיל פעילות אישי לכל חבר וחברת כנסת, הכולל הסברים על ההשלכות השונות של הצעות חוק שיזמו או שאליהן הצטרפו. 

מכון “על משמר הכנסת” מחויב לקוד אתי של יושרה ושקיפות. הנתונים יוצגו כהווייתם, לעיתים בצד פרשנות, אך ללא הטיה פוליטית וללא משוא פנים.

.

 

דוח סיכום מושב החורף 17-18 של הכנסת העשרים

 

בדוח האינטראקטיבי שלפניכם, ביקשנו לשרטט את הקווים המאפיינים של מושב החורף בעזרת פילוח וניתוח של למעלה מ– 500 פריטי מידע שנאספו במהלך המושב, על ידי צוות מכון ’על משמר הכנסת‘:

כ– 300 התבטאויות של חברות וחברי כנסת בסוגיות של דת ומדינה, כ– 90 וועדות ושדולות שהתכנסו לדון בנושאים אלו, כ– 100 הצעות לסדר ושאילתות שהוגשו לשולחן הכנסת וכ– 60הצעות חוק שנידונו או הוגשו במהלך המושב ועסקו בסוגיות השבת, הכשרות, הגיור, הנישואין ושירותי הדת בישראל.

לאורכו של הדוח פרוס ציר זמן המספר את סיפורו של המושב בקצרה. לחיצה על תמונות וקישורים תוביל אתכם לקריאה מורחבת באתר.

לקריאה לחצו על התמונה:

Tagged with: , ,
Posted in מן הנעשה בתנועה המסורתית, ניוזלטר 'קולנו'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Events and Prayers Calendar
Subscribe to Weekly Newsletter ‘Kolenu’